IX Congrés d’Història Ferroviària
Mataró, 25, 26 i 27 d’octubre
El Foyer de TecnoCampus

El 28 d’octubre de 2023 es compleixen 175 anys de la inauguració de la primera línia ferroviària de la Península Ibèrica, entre Barcelona i Mataró. Donada la importància de l’efemèride, i la rellevància històrica de Catalunya i de la historiografia ferroviària catalana, L’ASIHF ha decidit realitzar el seu IX Congrés a Mataró durant els dies 25-26-27 d’aquest mes.
El propòsit del congrés resideix a continuar avançant en el coneixement històric del ferrocarril, si bé dedicarà una atenció particular al cas de Catalunya. Per a la seva realització el Congrés compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, amb qui va signar un conveni de collaboració l’any 

passat rubricat pel seu alcalde David Bote, que ostenta la presidència d’Honor d’aquest. A més es compta amb la col·laboració de les universitats de Barcelona, Lleida i Pompeu Fabra, TecnoCampus, el Centre d’Estudis Jordi Nadal i el Cercle Històric Miquel Biada. El Congrés ha quedat inclòs en l’agenda d’activitats organitzades per l’Ajuntament. 

Crónica de Congreso